Vlada odobrila sredstva za isplatu radnika Industrije "14 oktobar"

Bez autora
Apr 18 2010

Republička vlada odobrila je sredstva za isplatu 69 radnika kruševačke Industrije "14. oktobar" koji su se u proteklih mesec dana izjasnili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća. Vrednost odobrenog socijalnog programa je 25,41 milion dinara, od čega će Ministarstvo ekonomije obezbediti oko 21 milion, dok je učešće "14. oktobra" blizu pet miliona dinara. Svi prijavljeni za socijalni program dobili su i saglasnost svojih rukovodilaca na osnovu procene da njihov odlazak neće ugroziti kontinuitet procesa proizvodnje. U toj firmi trenutno radi 1.680 zaposlenih, a od početka priprema za privatizaciju po osnovu socijalnog programa kruševačku metalsku industriju napustilo je blizu 2.500 radnika. U međuvremenu, zbog nedostatka pojedinih kadrova, poslovodstvo je u novembru prošle godine raspisalo konkurs za prijem oko 30 novih radnika, na koji se prijavilo blizu 1.000 kandidata.

Vlada odobrila sredstva za isplatu radnika Industrije "14 oktobar"Republička vlada odobrila je sredstva za isplatu 69 radnika kruševačke Industrije "14. oktobar" koji su se u proteklih mesec dana izjasnili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, navodi se u sindikalnoj organizaciji tog preduzeća.

Vrednost odobrenog socijalnog programa je 25,41 milion dinara, od čega će Ministarstvo ekonomije obezbediti oko 21 milion, dok je učešće "14. oktobra" blizu pet miliona dinara.

Kako je kazao predsednik sindikalne organizacije u "14. oktobru" Ljubiša Velimirović, svi prijavljeni za socijalni program dobili su i saglasnost svojih rukovodilaca na osnovu procene da njihov odlazak neće ugroziti kontinuitet procesa proizvodnje.

U toj firmi trenutno radi 1.680 zaposlenih, a od početka priprema za privatizaciju po osnovu socijalnog programa kruševačku metalsku industriju napustilo je blizu 2.500 radnika.

U međuvremenu, zbog nedostatka pojedinih kadrova, poslovodstvo je u novembru prošle godine raspisalo konkurs za prijem oko 30 novih radnika, na koji se prijavilo blizu 1.000 kandidata. Tako se za tri perača sudova javilo 120 kandidata, a polovina od njih ima srednju stručnu spremu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik